Här har vi påbörjat att bygga hus i Stockholm.

Hur ska jag bygga hus i Stockholm?

Det finns så otroligt många val när du ska bygga hus i Stockholm. Ska jag bygga hus i trä, sten, betong eller kanske ett helt i glas? Hur mycket investeringar ska jag göra i energieffektiva system som bergvärme och frånluftsåtervinning? Hur mycket bidrag finns det att knipa av kommunen vid installation av solcellspaneler?

Det här är vanliga frågor som springer genom ditt huvud när du ska bygga hus i Stockholm. Vare sig det är du direkt som ska bygg ert hus eller om det är en firma som ska sköra nyproduktionen. Jag som kommer från branschen har fått samma frågor ställda till mig i 42 år års tid, och då är jag bara 20 år gammal!

Billig att bygga hus i Stockholm?

Det är ett väldigt relativt svar. Om du jämför med nyproduktionsmarknaden i exempelvis Göteborg så är Stockholms motsvarighets pris lika absurd som att Elon Musk skickar upp bilar i rymden. Ja, så stor skillnad på priset är det verkligen. Men om du jämför med kostnaden i Stockholm för att köpa dig en lägenhet eller att köpa en villa, så är det helt plötsligt mycket billigare att istället bygga hus själv.

Det är så Stockholm ser ut överlag. Den enda stora skillnaden mellan Göteborg och Stockholm på så sätt är att Stockholm har absurt mycket dyrare bostadsmarknad och markpriser. Tyvärr är det så läget ligger till. Och det grundar sig i en klurig politik som vi haft i Stockholm sen rivandet av Klara-kvarteren på 60-talet.

Kan du rekommendera en byggfirma?

Ja, jag kan rekommendera en byggare och det är denna. Jag har själv varken arbetat där eller gör det idag så jag kan inte tala för deras pris bortsett från att de ligger under medel. Men det jag kan prata mycket om är deras otroliga känsla för hantverket i sig. Jag har aldrig varit med om en byggfirma med sådan känsla för att bygga hus. Det är som att de föddes för att bygga och att det är genom verktygen de lever.

Men det är bättre om du kontaktar dem direkt, de lämnar alltid en gratis offert på sina arbeten så du har inget att förlora!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *