Laddstolpe för BRF i Göteborg

Laddstolpe eller laddbox är vad som efterfrågas i många BRF i Göteborg. En laddstolpe är egentligen en stolpe med en laddbox på så ofta används benämningarna utan större åtskillnad. Det viktiga är ju inte vad det kallas utan vad det betyder att ha tillgång till en laddstolpe för den som bor i en BRF i Göteborg. Plötsligt blir det möjligt att ha en elbil utan att behöva åka runt stan för att leta efter laddstationer, det går att ladda på hemmaplan i stället. Alla förstår ju hur mycket enklare och smartare det är att helt enkelt låta bilen laddas när den står parkerad hemmavid.

Projekt laddstolpe för BRF i Göteborg

Var börjar man då om man nu vill ha någonstans att ladda sin elbil hemma i den egna bostadsrättsföreningen? Det första steget är nog att kolla med grannarna, det finns säkert fler som börjar fundera över att skaffa mer miljövänliga elbilar eller hybrider men som kanske avstår just på grund av problemet med att kunna ladda den. Finns intresset så är det bara att kontakta styrelsen i er BRF så kan de leta upp Originell Laddstolpe BRF Göteborg och börja diskutera vilka lösningar som skulle kunna passa. Kapaciteten på det befintliga elnätet är till exempel en viktig sak att reda ut direkt. Håller nätet för den ökade belastning det kan innebära med ett antal laddplatser? Hur många i så fall? Nästa steg blir förstås det fysiska utrymmet eller kanske snarare vilka parkeringsplatser som ska utrustas med laddstolpar och slutligen gäller det att ta fram en plan för hur de ska hyras ut till intresserade medlemmar.

Finansiera smart

Det finns BRF i Göteborg som delfinansierar projektet genom att låta en laddstolpe vara tillgänglig för allmänheten. Priset för att ladda där blir då lite högre än i de stolpar som medlemmarna hyr och varje gång någon kommer dit för att ladda sin bil så tjänar föreningen in några kronor på den gjorda investeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *