Så här blir du transaktionsrådgivare

En transaktionsrådgivare kan arbeta åt konsultbolag eller åt större bolag som intern spetskompetens. I regel krävs det att du har en högre utbildning inom ekonomi, minst en master i ekonomiska ämnen. Beroende på verksamhetsområdet, det vill säga vilken typ av företag som rekryterar kan även civilingenjör eller liknande utbildning komma att krävas.
En del företag kräver även att du ska ha någon form av juridisk utbildning. Arbetet som rådgivare vid större affärer är utmanande och ett perfekt yrke för dig som gillar förhandlingar. Du ska även vara bra på att analysera och paketera information till aktieägare eller styrelser.

En transaktionsrådgivare gör skillnad

Som transaktionsrådgivare förväntas du även vara bra på att bygga nätverk. Skapa sig många kontakter är en förutsättning för att lyckas. Trots allt ska du kunna hjälpa företag och bolag att växa. Det kräver att du kan det sociala spelet och ibland även kunna knyta internationella kontakter.
Det är också en roll som kräver stort allmänintresse och att vara nyfiken på att lära sig mer. Branscher förändras ständigt och som rådgivare vid transaktioner ska du kunna vara med och bedöma lönsamma affärer. Transaktionsrådgivare är också att hela tiden vara på span efter nya lönsamma investeringar eller försäljningar. M&A-rådgivare är även ett annat namn men där det ofta är internationella relationer som är i fokus.

Vilka branscher behöver rådgivare?

Bra transaktionsrådgivare behövs inom många olika branscher. En del arbetar inom finanssektorn, det finns även specialistbehov vid exempelvis fastighetsaffärer. Fastighetsrådgivning och framför allt vid större transaktioner hör ihop med stora belopp. Därför är det viktigt att kunna ha experter som kan branschen vid sin sida.
Många ska bli rådgivare arbetar som assistenter innan. Det innebär att lära sig alla färdigheter innan det är dags att ta ansvar för större affärer och kunna hantera mycket ansvarsfulla situationer. För att bli specialist kan du räkna med att du behöver minst fem års erfarenhet av komplexa transaktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *