Bild på ventilation i en brf.

Bärande inom Ventilation i BRF

När de flesta tänker på ventilation så associerar man det sällan med tungt bärande, men i BRF blir det tungt. Det har att göra med att det är svårare att få in utrustning och material i en brf jämfört med en liten enplansvilla.

För allt behöver ju bäras upp för trappor och ännu mer trappor, genom långa korridorer och förbi dörrar och boende. Som du förstår blir det mycket arbeten inom en brf för att installera eller bygga om dess ventilation.

Men det är ju vad som krävs för att boenden i denna BRF ska få en hälsosam miljö att leva inuti. Det är investering som faktiskt inte är så kostsam som jag får det att låta som.

Kostnaden för ventilation i BRF

Kostnaden är helt beroende av vilken typ av projekt som det handlar om. Det är ju nämligen en stor skillnad på en hel ombyggnation och en liten injustering av flödet. Sen är ju storleken på denna BRF, bostadsrättsförening väldigt avgörande också.

En bostadsrättsförening på 32 lägenheter är betydligt mycket större än en brf på 4 lägenheter. Sen skiljer det sig även från firma till firma då alla företag inom ventilation sätter sina egna priser.

Jag känner en firma som erbjuder ombyggnationer i BRF för 500 kronor i timmen och en firma som erbjuder ventilation i BRF på fast pris.

Du förstår att spannet är för stort och med för många faktorer för att jag skulle kunna skjuta från höften.

Bra luftflöde i bostadsrättsförening

Det är väldigt viktigt med bra luft i din BRF och bostadsrättsförening. För om du har en dålig luftkvalité så kommer det till slut bara att gå ut över din livskvalité. Så jag kan rekommendera dig att satsa på att investera i en ny och förbättrad ventilation i din BRF. Då slipper du låta den dåliga luften leda dig till ett dåligt liv.

Du och alla dina grannar i brf: en sitter i samma båt just nu så ta tillfället i akt och investera i ett nytt ventilationssystem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *